AIXÍ ÉS LA VIDA

Així és la vida!
Els deia, poc més o menys, l’altra dia al meu grup, que no vull continuar parlant del passat. Que el passat, passat està. Que vull parlar de futur o com a màxim de present, malgrat que no està en el seu millor moment.
Sempre cal saber quan s’acaba una etapa de la vida.
Si insisteixes en romandre en ella més enllà del temps necessari, perdràs l’alegria i el sentit del present.
Tanca els teus cercles, o tanca portes, o tanca capítols, com ho vulguis dir.
L’important és que ho facis, i que deixis anar -sense necessitat de oblidar- aquells moments de la nostra vida que ja s’han acabant.
¿Va finalitzar el teu treball?. Doncs a gaudir de la jubilació o a buscar un altre. ¿S’ha acabat la teva relació?. Doncs ja vindrà una altra i mentre a gaudir dels teus amics de la teva família i de la teva llibertat. ¿Ja no vius més en aquella casa?. Segur que trobaràs una altra on localitzaràs racons on amagar-te. ¿Has anar de viatge, lluny, on potser no tornis mai més?. Trobaràs noves formes de vida, altres cultures, diferents persones. ¿L’amistat es va acabar? …
Pots passar-te molt temps del teu present ensorrant-te’n en els perquès, i tractar d’entendre per què va passar tal o qual cosa, de tal o qual manera i no d’una altra.
El desgast serà infinit, perquè en la vida, tu, jo, el teu amic, els teus fills, els teus germans, tots i totes estem orientats a anar tancant capítols, a anar donant la volta al full, a acabar amb el llibre que hàgim escrit, o amb els moments alegres i tristos que hàgim viscut. I a seguir endavant.
Què podem fer sinó?
El passat ja ha passat. No esperis que torni, no esperis que et recordin, no esperis que alguna vegada s’adonin de qui vas ser tu. Què vas fer. On vivies. Com vas créixer. A qui vas poder estimar. Qui et va fer mal o qui et va ajudar …
Deixa anar el ressentiment si és que el tens i deixa de donar-li voltes a l’assumpte, l’únic que aconseguiràs és fer-te mal mentalment, enverinar-te, i amargar-te.
És un procés d’aprendre a desprendre i, t’asseguro que es pot aconseguir, perquè res ni ningú és indispensable, i sense deixar de voler a ningú, mira d’arribar a aquesta conclusió.
El contrari és desídia, inacció, deixadesa, misèria.
Tanca, clausura, neteja, tira, oxigena, desprèn-te, Sacseja’t, Deixa’t anar.
Hi ha moltes paraules per simbolitzar el que tracte d’escriure i qualsevol que sigui la que escullis, que sigui per ajudar-te a seguir endavant amb serenitat.